ZWANGERSCHAPSCURSUS VOOR SINGLES

ZWANGER!

Wauw, je bent in verwachting en je gaat het alleen doen! Omdat je daar bewust voor gekozen hebt via een donor (BAM), of omdat deze zwangerschap onverwacht op je pad kwam en je er helemaal voor wilt gaan.

2 HANDEN OP 1 BUIK

Wij bieden een volledige zwangerschapscursus die je met andere (bewust) alleenstaande moeders volgt. Na deze cursus weet je alles over hoe een bevalling in zijn werk gaat, en hoe je je als single zwangere zo goed mogelijk voorbereidt op de geboorte van je kind en de kraamperiode.

CURSUS OP MAAT

Wij werken bewust met kleine groepen van 3-10 personen. Zo is er ruimte voor ieders ervaringsverhaal en vragen. Zowel over het alleenstaand moeder worden als over de bevalling. Er wordt dus niet een standaard cursuspakket afgedraaid, het wordt echt afgestemd op de groep.⁠ Desgewenst kijkt de docente met jou samen welke opties, oplossingen of alternatieven er zijn zodat jij met vertrouwen de bevalling en kraamperiode tegemoet gaat.

PERSOONLIJK CONTACT

De meeste cursusgroepen onderhouden intensief contact met elkaar rondom de geboortes van de baby’s. ’s Nachts worden appjes uitgewisseld door wakende en voedende moeders want op dat tijdstip is er altijd wel iemand wakker in je appgroep 😉 . Menig cursusgroep blijft nog lang in contact met elkaar en regelmatig ontvangen wij vrolijke berichten van oud-cursisten samen in een vakantie huisje met alle kinderen!

DOE MEE!

Dit is wat 2 Handen Op 1 Buik zo bijzonder maakt. Een hechte groepssfeer omdat iedereen alleenstaand moeder wordt, in combinatie met een goede, nuchtere en complete voorbereiding op de geboorte van je kind. Doe met ons mee!

CURSUSINHOUD

DOELGROEP

De cursus wordt door zowel bewust alleenstaande moeders gevolgd als door vrouwen bij wie het alleenstaand zwanger zijn een onverwachte situatie was. Bij beiden is hun kind meer dan gewenst en gaan ze  volledig voor het moederschap. De leeftijd van de cursisten ligt doorgaans tussen de 35 en 42 jaar.

CURSUS

De cursus bestaat uit 10 contacturen verdeeld over 3, 4 of 5 lessen. Na de geboortes van de baby’s is er een terugkomles met de baby’s erbij. De groepsgrootte kan variëren tussen de 3 en 10 personen. Iedere les bestaat uit een persoonlijk- en een bevallingsdeel.

PERSOONLIJK LESDEEL

In het persoonlijke deel zal onder andere aan bod komen:

 • Jouw verhaal
 • Wat hoop je te bereiken tijdens de bevalling
 • Wie gaat je helpen bij de bevalling
 • Wie gaat je helpen in de kraamweek
 • Hulp aannemen en hulp durven vragen
 • Uitwisselen van ervaringen over bijvoorbeeld: Contact met de biologische vader, kinderopvang, etc.
 • Andere onderwerpen kunnen ingebracht worden door cursisten

BEVALLINGSDEEL

In het bevallingsdeel zal onder andere aan bod komen:

 • Ontspannings- en ademhalingsoefeningen
 • De fysiologie van de geboorte
 • Hormonen
 • Thuis- of ziekenhuisbevalling
 • De verschillende fases van de bevalling
 • Natuurlijke en medicinale pijnbestrijding
 • Welke opties heb je, hoe houd je regie
 • Geboorteplan
 • De kraamperiode
 • Een geboortepartnerles met daarin:
  • Communicatie met je zorgteam
  • Tips voor je geboortepartner
  • Massage technieken
  • En nog veel meer…

GEBOORTEPARTNERLES

Een geboortepartnerles kan in overleg met de groep deel uitmaken van de cursus.
Desgewenst kun je tegen een meerprijs een extra meeting bij jou thuis boeken waar je samen met je docent en je geboortepartner verder inzoomt op de bevalling en de samenwerking daarin met je geboortepartner en je zorgteam.

REVIEWS

Heel fijn dat de cursus in tijden van corona online door kon gaan en ik toch voorbereid kon worden op mijn bevalling. En dat we met de andere alleenstaande mama’s onze verhalen en ervaringen met elkaar kunnen blijven delen via de appgroep is ook heel fijn!
Annick

Utrecht, juli 2020

Wat ben ik blij dat ik naast de cursus ook de geboortepartnersessie heb gevolgd. Mijn geboortepartners en ik zijn nu veel meer een team geworden, we hebben meer vertrouwen in wat komen gaat en mijn vriendinnen weten nu beter wat ze kunnen doen. Dat stelt mij erg gerust!
Marleen

Utrecht, maart 2020

Ik ben nog steeds heel blij en dankbaar voor de zwangerschapscursus die ik bij jullie gedaan heb! Ik vond het heel leerzaam, inspirerend en ook steunend. Met de andere dames hebben we geregeld contact via een whatsappgroepje, dat is ook fijn.
Tessa

Amsterdam, nov 2019

ONZE LOCATIES

Het is ons streven dat je in zoveel mogelijk regio's in Nederland en België een cursus of workshop voor (bewust) alleenstaande moeders kunt volgen!

Staat de plaats van jouw keuze er nog niet bij? Je kunt ook een LOCATIE AANVRAGEN. Bij 3 deelnemers kan er een groep in jouw regio starten.

Zwangeren in een regio waar nog geen cursusgroep actief is, heten wij van harte welkom tijdens onze speciale landelijke cursus in Utrecht. Rekening houdend met eventuele reistijd zijn de lessen verdeeld over 2 LIVE zaterdagen en 1 ONLINE avond. Meer info hierover vind je bij onze CURSUS LANDELIJK.

INSCHRIJVEN

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@2handenop1buik.com

POSTADRES
2 Handen Op 1 Buik
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten voorbehouden.
KVK: 58707719
BTW-id: NL002062534B60

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?