Zwangerschapscursus
voor (bewust) alleenstaande moeders

Voor wie

Wauw, je bent in verwachting en je gaat het alleen doen! Omdat je daar bewust voor gekozen hebt via een donor (BAM), of met bewust co-ouderschap, of omdat het alleenstaand zwanger zijn een onverwachte situatie was en je er toch helemaal voor wilt gaan. Je gaat eindelijk moeder worden en deze baby is zo enorm gewenst!

2 Handen Op 1 Buik

Wij bieden een volledige zwangerschapscursus die je met andere (bewust) alleenstaande moeders volgt. Na deze cursus weet je alles over hoe een bevalling in zijn werk gaat, en hoe je je als single zwangere zo goed mogelijk voorbereidt op de geboorte van je kind en de kraamperiode.

Cursus op maat

Wij werken bewust met kleine groepen van 3-10 personen. Zo is er ruimte voor ieders ervaringsverhaal en vragen. Zowel over het alleenstaand moeder worden als over de bevalling. Er wordt dus niet een standaard cursuspakket afgedraaid, het wordt echt afgestemd op de groep.⁠ Desgewenst kijkt de docente met jou samen welke opties, oplossingen of alternatieven er zijn zodat jij met vertrouwen de bevalling en kraamperiode tegemoet gaat.

Persoonlijk contact

De meeste cursusgroepen onderhouden intensief contact met elkaar rondom de geboortes van de baby’s. ’s Nachts worden appjes uitgewisseld door wakende en voedende moeders want op dat tijdstip is er altijd wel iemand wakker in je appgroep 😉 . Menig cursusgroep blijft nog lang in contact met elkaar en regelmatig ontvangen wij vrolijke berichten van oud-cursisten samen in een vakantie huisje met alle kinderen!

Doe mee!

Dit is wat 2 Handen Op 1 Buik zo bijzonder maakt. Een hechte groepssfeer omdat iedereen alleenstaand moeder wordt, in combinatie met een goede, nuchtere en complete voorbereiding op de geboorte van je kind. Doe met ons mee!

Cursusinhoud

Doelgroep

De cursus wordt door zowel bewust alleenstaande moeders gevolgd als door vrouwen bij wie het alleenstaand zwanger zijn een onverwachte situatie was. Bij beiden is hun kind meer dan gewenst en gaan ze  volledig voor het moederschap. De leeftijd van de cursisten ligt doorgaans tussen de 35 en 42 jaar.

Cursus

De cursus bestaat uit circa 14 contacturen verdeeld over 3/4/5 lessen voor de bevalling en een een terugkomles na de bevalling met de baby’s erbij.
De groepsgrootte kan variëren tussen de 3 en 10 personen.
Iedere les bestaat uit een persoonlijk- en een bevallingsdeel.

Persoonlijk lesdeel

In het persoonlijke deel zal onder andere aan bod komen:

 • Jouw verhaal
 • Wat hoop je te bereiken tijdens de bevalling
 • Wie gaat je helpen bij de bevalling
 • Wie gaat je helpen in de kraamweek
 • Hulp aannemen en hulp durven vragen
 • Uitwisselen van ervaringen over bijvoorbeeld: Contact met de biologische vader, kinderopvang, etc.
 • Andere onderwerpen kunnen ingebracht worden door cursisten
Bevallingsdeel

In het bevallingsdeel zal onder andere aan bod komen:

 • Ontspannings- en ademhalingsoefeningen
 • De fysiologie van de geboorte
 • Hormonen
 • Thuis- of ziekenhuisbevalling
 • De verschillende fases van de bevalling
 • Natuurlijke en medicinale pijnbestrijding
 • Welke opties heb je, hoe houd je regie
 • Geboorteplan
 • De kraamperiode
Optie: Neem je geboortepartner mee

Tijdens een van de lessen is je geboortepartner ook van harte welkom!
Je kunt deze les ook zonder geboortepartner volgen, je doet de samenwerkingsoefeningen dan met een van de andere cursisten of met de docente.
Aan de orde zal komen:

 • Communicatie met je zorgteam
 • Tips voor je geboortepartner
 • Massage technieken
 • En nog veel meer…

Reviews

Ik vond het bijzonder prettig om zoveel informatie te ontvangen over alle praktische zaken, wat je allemaal mag en kan, en veel tips voor de bevalling en daarna. Hartelijk dank voor de cursus en nuttige informatie. Met plezier laat ik deze review achter.
Christine

Landelijk, juli 2021

Erg leuk om op deze manier vrouwen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten. En dan ook nog veel informatie te krijgen over de bevalling die er straks aan zit te komen. Erg leuk en leerzaam!
Mirna

Landelijk, juli 2021

Door de cursus voelde ik mij goed geïnformeerd, dit was precies nodig om mij zelfverzekerder te doen voelen. Ook voor mijn geboortepartner was dit een prettige voorbereiding, door gesprekken te starten naar aanleiding van de onderwerpen uit de cursus.
Eva

Rotterdam, jan 2021

Onze locaties

Amsterdam en Utrecht

In Amsterdam en Utrecht starten ongeveer iedere 3 maanden nieuwe zwangerschapscursussen. Je kunt je hier aanmelden of klik eerst op de locatie voor meer info.

Landelijk

Voor zwangeren uit heel Nederland bieden wij ook een landelijke cursus aan. Hierbij is bewust gekozen voor een combinatie van ONLINE met LIVE lessen in Utrecht om de reistijd voor vrouwen van verder weg zoveel mogelijk te beperken.

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@2handenop1buik.com

POSTADRES
2 Handen Op 1 Buik
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten voorbehouden.
KVK: 58707719
BTW-id: NL002062534B60

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?