Wie zijn wij

Ontstaan

2 Handen Op 1 Buik is in 2015 ontstaan uit de behoefte van alleenstaande zwangeren een cursus te kunnen volgen waar de focus ligt op de zwangere zonder partner. Zodat je ervaringsverhalen kunt horen van vrouwen die hetzelfde doormaken als jij, en zodat je een netwerk kunt opbouwen waar je ook nadat de baby geboren is veel aan kunt hebben.

Betekenis van de naam

De naam ‘2 Handen Op 1 Buik’ verwijst naar jouw beide handen op jouw buik met daarin het jongetje of meisje waar je zo nieuwsgierig naar bent. Stevig ondersteunen jouw handen je buik, klaar om het alleenstaand moederschap aan te gaan. De 2 handen kunnen beide van jou zijn, of misschien is 1 hand van jou en de andere van je moeder of beste vriendin. Of misschien is de andere hand die van de biologische vader met wie je samen een bijzonder gezin vormt. Personen uit je directe omgeving waarvan je weet dat ze er voor jou en je kind zijn.

Onze docenten

Naast zwangerschapsdocent zijn onze docenten ook doula van beroep. Daarmee bereiken we dat je cursus gegeven wordt door iemand die met regelmaat een bevalling meemaakt. Hierdoor weet zij de laatste ontwikkelingen in de geboortezorg, kent zij de protocollen in de ziekenhuizen, en heeft zij een onuitputtelijke kennis over het vrouwelijk lichaam en over bevallen.

Onze docenten zijn niet per definitie ook alleenstaand. Wel weten we inmiddels heel veel over deze doelgroep door het geven van de cursussen en werken we veel samen met solomoeders door hen bijvoorbeeld uit te nodigen als ervaringsmama.

Een groeiend bedrijf

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf waar je allerlei cursussen, workshops, informatie en communities voor solomoeders vindt. Ons doel is dit in zoveel mogelijk regio’s in Nederland en België mogelijk te maken. Met ons team werken we hier hard aan en met heel veel plezier!

× Hoe kan ik je helpen?