Tips voor: Boeken

Voor kleine kinderen

Een bijzonder gewoon gezin: Deze prentenboekjes zijn bedoeld voor ouders van kinderen die geboren zijn met hulp van een identificeerbare donor van een spermabank, maar ze zijn ook te gebruiken als je een bekende donor hebt of een niet-identificeerbare donor.

Een wereldwondertje: Dit boekje is speciaal voor alle KID kindjes geboren in een gezin met 1 of 2 mama(‘s).

Knoet & Moos: Dit Puzzelboek is voor de allerkleinste lezers (0-4j). In het verhaal vertelt Knoet, de lieve lobbes, over zijn baasjes. En dat kan elke dag anders zijn. De puzzel kan op 5 verschillende manieren gelegd worden. Soms heeft Moos één mama of één papa, soms twee mama’s of twee papa’s en soms een papa én een mama. 

Our story, how we became a family: A book for donor conceived children under seven years old explaining about their origins.

Welkom op de wereld: Prentenboek over allerlei verschillende dierenmama’s met een baby

Algemeen

Balanceren op een been: Zelfcoaching voor single moeders

Bammam & bamkids, het bamboek: Persoonlijke verhalen van bewust alleenstaande moeders en hun kinderen

Bam! Moeder worden doe je zomaar niet: Prachtig boek vol met inspiratie, advies, interviews en invulpagina’s om zelf bij te houden hoe je het ervaart om BAM te worden.

Beginnen bij het begin: Ouders en kinderen in gesprek over donorconceptie.

De stem van het donorkind: Prachtige verhalen geschreven door donorkinderen van een anonieme donor

De wens en de vaders: Dagboek van Sara Coster die een kind kreeg samen met een homostel.

Donor Bekend: Gids voor single vrouwen die een bekende donor willen voor het realiseren van hun kinderwens. Barbara Lammerts van Bueren.

En nu komt alles goed: Het dappere, ontwapende en humoristische verhaal van Nina de la Croix over haar keuze om een kindje te krijgen met twee homo’s.

Geboortebundel: “het lezen van verschillende, positieve geboorteverhalen is een fantastische (én bewezen effectieve!) manier om je voor te bereiden op je eigen bevalling”, Nina Pierson.

Geen partner wel een kinderwens: Tien jaar ervaringen en inzichten van en met single vrouwen met een kind(erwens), aangevuld met achtergronden en praktische informatie. Door Barbara Lammerts van Bueren van Alleen met kinderwens

Ik ga even zaad halen: Het openhartige verhaal van Suzanne Geysendorpher die op zoek gaat naar een spermadonor.

Invulboeken van Mama Wolfje: Leg je hele traject of zwangerschap vast met dit invulboek voor single vrouwen.

Kinderboeken over KID en eiceldonatie: Ga naar de website van donorconceptie.nl voor meer leesvoer in dit thema

Mama-en:  “Met dit boek wil ik je helpen je sterk te voelen en leren op jezelf te vertrouwen, in een fase waarin er veel verandert”, Nina Pierson

Ouderschap en gezag in niet-traditionele gezinsvormen.

Positief over Bevallen: Positief over bevallen laat zien hoe je jouw optimale bevalling kunt krijgen, of je nu van plan bent je baby thuis, in het ziekenhuis, een geboortecentrum of via een geplande keizersnede ter wereld te brengen.

× Hoe kan ik je helpen?