Reviews

Het is ontzettend fijn dat er ook zwangerschapscursussen bestaan voor alleenstaanden. Ondanks alle informatie en ervaringen die er door je omgeving al met je gedeeld wordt wanneer je de mooie wereld van zwangerschap in stapt, was het voor mij bijzonder prettig om nog meer informatie te ontvangen over alle praktische zaken, wat je allemaal mag en kan, en veel tips voor de bevalling en daarna. Hartelijk dank voor de cursus en nuttige informatie. Met plezier laat ik deze review achter.
Christine

Landelijk, juli 2021

Erg leuk om op deze manier vrouwen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten. En dan ook nog veel informatie krijgen over de bevalling die er straks aan zit te komen. Erg leuk en leerzaam!
Mirna

Landelijk, juli 2021

Door de cursus voelde ik mij goed geïnformeerd, dit was precies goed om mij zelfverzekerder te doen voelen. Ook voor mijn geboortepartner was dit een prettige voorbereiding, door gesprekken te starten naar aanleiding van de onderwerpen uit de cursus.
Door de combinatie van gepland en ongepland alleenstaande zwangeren voelde ik mij steeds sterker worden omdat de focus vooral lag op de toekomst en het positieve. Iets wat ik lastig vond toen ik er opeens alleen voor stond, maar door de cursus kwam ik in de juiste flow.
Fijne, warme begeleiding van Paulina en Maaike. Ook de appgroep en de live contacten die zijn ontstaan waren een leuk extraatje.
Eva

Rotterdam, jan 2021

Heel fijn dat de cursus in tijden van corona online door kon gaan en ik toch voorbereid kon worden op mijn bevalling. En dat we met de andere alleenstaande mama’s onze verhalen en ervaringen met elkaar kunnen blijven delen via de appgroep is ook heel fijn!
Annick

Utrecht, juli 2020

Wat ik erg fijn vond is dat we uitgebreid uitleg hebben gekregen hoe de bevalling verloopt, welke mogelijkheden er zijn, de voor- en nadelen van pijnmedicatie, de werking van hormonen, etc. Er was ruimte voor eigen inbreng en vragen. Het prettige was dat we allemaal alleenstaand zijn, we allemaal in hetzelfde schuitje zitten terwijl ieder tegelijkertijd daarin zijn eigen pad volgt. Omdat we allemaal alleenstaand zijn is er een natuurlijke verbinding en dat heb ik als prettig ervaren.
Marjolijn

Utrecht, maart 2020

Wat ben ik blij dat ik naast de cursus ook de geboortepartnersessie bij Maaike in Utrecht heb gevolgd. Mijn geboortepartners en ik zijn nu veel meer een team geworden, we hebben meer vertrouwen in wat komen gaat en mijn vriendinnen weten nu beter wat ze kunnen doen. Dat stelt mij erg gerust… als zij zich rustig en zelfverzekerder voelen is dat voor mij als zwangere ook fijn. Ik heb het idee dat ze voor mij opkomen als dat nodig is en het is superfijn te weten dat ze goed op de hoogte zijn van mijn geboorteplan.
 
Maaike heeft een fijne kalme en accepterende houding en energie en is echt een lieverd met ook nog eens veel ervaring. Ja ik, wij, hadden het niet willen missen!
Marleen

Utrecht, maart 2020

Ik ben nog steeds heel blij en dankbaar voor de zwangerschapscursus die ik bij jullie gedaan heb! Ik vond het heel leerzaam, inspirerend en ook steunend. Met de andere dames hebben we geregeld contact via een whatsappgroepje, dat is ook fijn.
Tessa

Amsterdam, nov 2019

Ik heb met ontzettend veel plezier de zwangerschapscursus voor alleenstaanden bij Maaike in Utrecht gevolgd. Elke les kwam er een stuk informatie aan bod, waarbij een deel van de bevalling werd besproken en uitgelegd. Daarnaast hebben we uitgebreid geleerd hoe te ademen tijdens weeën. Tot slot was er ook nog heel veel ruimte voor ieders persoonlijke verhaal, waarbij het ging over o.a. het vragen en benutten van hulp in de kraamtijd, de eventuele rol van een vader/donor en in het algemeen waar we tegenaan liepen of wat ons bezig hield. We hebben inmiddels ook al met alle moeders en baby’s de afsluitende les gehad en ik ben ontzettend blij dat ik nu deel uit maak van zo’n fijne groep alleenstaande moeders.

Ilse

Utrecht, juli 2019

Ik vond het erg leuk dat de bijeenkomsten een moment werden waarin het single zwanger zijn voelde als het ‘nieuwe normaal’. Waar je verhalen en ervaringen kon delen en tegelijk handige kennis opdeed voor de bevalling. Met heel praktische tips, fijne afwisseling in onderwerpen. Zowel de onderwerpen die de docente op de agenda had, als die de groep zelf aan droeg, bijv. over voogdij.
 
Na de cursus kwam de whatsapp-groep goed op gang en de terugkomles was wat mij betreft ook heel geslaagd. Zo bijzonder om nu ineens met allemaal mama’s te zijn! Ik zal je cursus van harte aanbevelen 🙂
Bedankt!
Marije

Utrecht, juli 2019

De cursus geeft een goed overzicht van de mogelijkheden bij een bevalling. Het heeft mij heel erg geholpen om de bevalling vol vertrouwen aan te gaan. Daarnaast is het heel leuk en inspirerend om anderen te ontmoeten die ook een kind krijgen zonder partner. Het is heerlijk om tips en ervaringen te delen, zowel tijdens zwangerschap als daarna.
 
Ik vond dat de docente het heel leuk en goed deed. Heel fijn hoe ze een sfeer en setting creëerde waarin iedereen zich meteen veilig en vertrouwd voelde om hun ervaringen te delen. Daardoor was er direct een band en begrip voor elkaars situatie. Nogmaals bedankt!
Anna

Utrecht, juni 2019

× Hoe kan ik je helpen?