Reviews Zwangerschapscursus

De cursus heeft mij doen inzien dat ik veel liever thuis zou willen bevallen en laten nadenken over andere bevallingswensen. De avond met bevalpartner was echt een super voorbereiding op de daadwerkelijke bevalling. Doordat mijn bevalpartner precies wist wat en hoe ik het wilde kon zij goed mijn grenzen bewaken, mij assisteren en het BRAINSmodel toepassen waar nodig.

Emma, zwanger via onbekende donor

Oktober 2023

Ik vond de cursus heel waardevol ondanks dat ik al een keer bevallen was van mijn dochter. Ik vond de informatie heel erg prettig en fijn hoe het door jou werd toegelicht ondersteund met filmpjes en foto’s. Daarnaast vond ik het ook heel erg prettig om eerlijke informatie te ontvangen en mijn eigen verhaal te kunnen delen en vragen te kunnen stellen. Ik vond het heel waardevol om in de cursus de methodiek te leren voor het stellen van vragen en dat je altijd een keuze hebt ook al laat het ziekenhuis of de verloskundige soms voelen van niet, maar het meest waardevolle is toch wel de contacten die ik heb opgedaan en de aansluiting die ik heb gevonden bij de andere meiden van de groep. Zo ontzettend fijn om zoveel herkenning te voelen.
 
Wat ik gemist heb in de cursus is het onderdeel over de kraamperiode. Ik weet dat hiervoor een losse cursus is, maar ik zou het fijn vinden als dat onderdeel wordt van de cursus omdat dit zo’n belangrijke en intense periode is. Ondanks dat ik al eerder bevallen ben vond ik dit weer heel intens en is het mij weer niet gelukt om mij te houden aan de dingen die ik me van tevoren had voorgenomen.
Jacqueline, zwanger via onbekende donor, 2e kind

September 2023

Ik heb het als heel prettig ervaren. Van wat ik dan van andere om me heen hoor…ben ik echt heel blij dat ik ‘m bij jou heb gedaan 🙂  Ik vond jouw rust heel prettig, hoe je het bracht en steeds ‘hamerde’ op dat wij keuzes kunnen maken en zo de autonomie kunt behouden. De tijd vloog steeds, dus wat ik zelf misschien nog prettig had gevonden om bv nog een extra kwartiertje even live met elkaar bij te kletsen.
Ilona, zwanger via onbekende donor

Juli 2023

Het heeft echt meerwaarde om de zwangerschapscursus van 2 Handen Op 1 Buik te volgen. Ook als je zoals ik anderhalf uur in de auto zit om naar Utrecht te reizen. Juist doordat je met allemaal (aanstaande) alleenstaande moeders samen optrekt kun je elkaar goed begrijpen en tips geven. Tijdens de cursusbijeenkomsten is hier ook aandacht voor. Ook de lekkere en gezonde lunch geeft ruimte om elkaar verder te spreken. Eenmaal in gesprek nodigt vaak uit tot meer. Tussen de bijeenkomsten en na de cursus was er leuk contact via de app, (video)bellen en bezoekjes aan elkaar. We leefden graag met elkaar mee. Fysieke afstand is dan snel overbrugd.

Petra, zwanger via een onbekende donor

Juni 2023

Onze groep bestond uit aanstaande alleenstaande moeders die uit alle hoeken van het land kwamen. Van Nieuwleusen (voorbij Zwolle) tot Brabant, Utrecht en de Randstad aan toe. We zijn bij elkaar op bezoek gegaan wat voor sommige een lange autorit was van soms bijna 2 uur. Maar we hadden het er allemaal voor over omdat we het zo gezellig hadden met elkaar. En het is/was super leuk om baby’s en hun ontwikkeling te vergelijken toen alle baby’s geboren waren. Het saamhorigheidsgevoel binnen onze groep is groot. Er is een bepaalde chemie die lastig te beschrijven. Wellicht is deze chemie er omdat lang niet elke zwangerschap binnen de groep goed en makkelijk verlopen is en baby’s te vroeg geboren zijn of een moeilijke start gehad hebben.

We zitten natuurlijk zoals elke cursusgroep in hetzelfde schuitje. We delen de moeilijke momenten met elkaar. We hebben ons de eerste paar maanden allemaal weleens een keer afgevraagd waar we aan begonnen zijn, maar omdat we er allemaal veel moeite voor hebben moeten doen, gaat dat weer over. Het is fijn om dat soort verdrietige, machteloze momenten met elkaar te kunnen delen. Dat gebeurt dan ook middels gesprekken of via de whatsapp groep.

Afstand hoeft geen beperking te zijn om waardevolle contacten over te houden aan de cursus. Ik ben persoonlijk heel blij dat ik gekozen heb voor deze zwangerschapscursus.

Thea, zwanger via een bekende donor

Mei 2023

Het fijne aan deze cursus is dat je niet de gemiddelde bevalling aanleert, maar dat het meer maatwerk is, waarbij er aandacht is voor het maken van je eigen keuzes. Wanneer je bezig bent je eigen plan op te stellen, leer je dat er zoveel meer keuzemogelijkheden zijn dan je in eerste instantie dacht. Zeker in gesprekken met mensen die al eerder zijn bevallen, merk je dat er nog een beeld bestaat dat de verloskundige/arts bepaalt hoe de bevalling hoort te gaan. Maar dankzij deze cursus leer je over de keuzemogelijkheden en ervaar je dat je veel meer keuzes mag maken dan algemeen bekend is.

Yara, zwanger via een onbekende donor

April 2023

Ik heb even getwijfeld over wat voor soort zwangerschapscursus ik zou gaan volgen. Ergens wilde ik graag hypobobirthing doen, dat leek mij een fijne techniek. Ondanks dat mijn directe omgeving ontzettend uplifting en steunend is, merkte ik gedurende mijn steeds meer zichtbaar wordende zwangerschap dat ik steeds vaker aan het uitleggen was dat ik geen partner heb en waarom ik het alleen doe. Dit waren onbekenden of mensen die verder van mij afstonden. Ik merkte dat veel mensen het blijkbaar lastig te verwerken vinden wanneer je afwijkt van een norm en was zelf zoekende in hoe ik hier mee om kon gaan. Daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor een cursus met gelijkgestemden en ik had geen betere keuze kunnen maken dan voor 2 handen op 1 buik te kiezen. De docente is ontzettend kundig, warm en uitnodigend. Ze creëert en super veilige sfeer, stimuleert en fasciliteert  waardoor de groep al heel snel onderling connect. Het is zo fijn om met elkaar te kunnen delen hoe je met bepaalde zaken omgaat, waar koppels niet mee te maken krijgen.
Ook inhoudelijk zit de cursus goed in elkaar. Je krijgt uitgebreide informatie en veel tips en trucks. Er wordt echt met je meegedacht.
Ik ben heel blij dat ik voor 2 handen op 1 buik gekozen heb en zou het zo weer doen! 

Gemma, zwanger via bekende donor

Maart 2023

× Hoe kan ik je helpen?