Reviews Zwangerschapscursus

Het heeft echt meerwaarde om de zwangerschapscursus van 2 Handen Op 1 Buik te volgen. Ook als je zoals ik anderhalf uur in de auto zit om naar Utrecht te reizen. Juist doordat je met allemaal (aanstaande) alleenstaande moeders samen optrekt kun je elkaar goed begrijpen en tips geven. Tijdens de cursusbijeenkomsten is hier ook aandacht voor. Ook de lekkere en gezonde lunch geeft ruimte om elkaar verder te spreken. Eenmaal in gesprek nodigt vaak uit tot meer. Tussen de bijeenkomsten en na de cursus was er leuk contact via de app, (video)bellen en bezoekjes aan elkaar. We leefden graag met elkaar mee. Fysieke afstand is dan snel overbrugd.

Petra, zwanger via een onbekende donor

Jun 2023

Onze groep bestond uit aanstaande alleenstaande moeders die uit alle hoeken van het land kwamen. Van Nieuwleusen (voorbij Zwolle) tot Brabant, Utrecht en de Randstad aan toe. We zijn bij elkaar op bezoek gegaan wat voor sommige een lange autorit was van soms bijna 2 uur. Maar we hadden het er allemaal voor over omdat we het zo gezellig hadden met elkaar. En het is/was super leuk om baby’s en hun ontwikkeling te vergelijken toen alle baby’s geboren waren. Het saamhorigheidsgevoel binnen onze groep is groot. Er is een bepaalde chemie die lastig te beschrijven. Wellicht is deze chemie er omdat lang niet elke zwangerschap binnen de groep goed en makkelijk verlopen is en baby’s te vroeg geboren zijn of een moeilijke start gehad hebben.

We zitten natuurlijk zoals elke cursusgroep in hetzelfde schuitje. We delen de moeilijke momenten met elkaar. We hebben ons de eerste paar maanden allemaal weleens een keer afgevraagd waar we aan begonnen zijn, maar omdat we er allemaal veel moeite voor hebben moeten doen, gaat dat weer over. Het is fijn om dat soort verdrietige, machteloze momenten met elkaar te kunnen delen. Dat gebeurt dan ook middels gesprekken of via de whatsapp groep.

Afstand hoeft geen beperking te zijn om waardevolle contacten over te houden aan de cursus. Ik ben persoonlijk heel blij dat ik gekozen heb voor deze zwangerschapscursus.

Thea, zwanger via een bekende donor

Mei 2023

Het fijne aan deze cursus is dat je niet de gemiddelde bevalling aanleert, maar dat het meer maatwerk is, waarbij er aandacht is voor het maken van je eigen keuzes. Wanneer je bezig bent je eigen plan op te stellen, leer je dat er zoveel meer keuzemogelijkheden zijn dan je in eerste instantie dacht. Zeker in gesprekken met mensen die al eerder zijn bevallen, merk je dat er nog een beeld bestaat dat de verloskundige/arts bepaalt hoe de bevalling hoort te gaan. Maar dankzij deze cursus leer je over de keuzemogelijkheden en ervaar je dat je veel meer keuzes mag maken dan algemeen bekend is.

Yara, zwanger via een onbekende donor

April 2023

Ik heb even getwijfeld over wat voor soort zwangerschapscursus ik zou gaan volgen. Ergens wilde ik graag hypobobirthing doen, dat leek mij een fijne techniek. Ondanks dat mijn directe omgeving ontzettend uplifting en steunend is, merkte ik gedurende mijn steeds meer zichtbaar wordende zwangerschap dat ik steeds vaker aan het uitleggen was dat ik geen partner heb en waarom ik het alleen doe. Dit waren onbekenden of mensen die verder van mij afstonden. Ik merkte dat veel mensen het blijkbaar lastig te verwerken vinden wanneer je afwijkt van een norm en was zelf zoekende in hoe ik hier mee om kon gaan. Daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor een cursus met gelijkgestemden en ik had geen betere keuze kunnen maken dan voor 2 handen op 1 buik te kiezen. De docente is ontzettend kundig, warm en uitnodigend. Ze creëert en super veilige sfeer, stimuleert en fasciliteert  waardoor de groep al heel snel onderling connect. Het is zo fijn om met elkaar te kunnen delen hoe je met bepaalde zaken omgaat, waar koppels niet mee te maken krijgen.
Ook inhoudelijk zit de cursus goed in elkaar. Je krijgt uitgebreide informatie en veel tips en trucks. Er wordt echt met je meegedacht.
Ik ben heel blij dat ik voor 2 handen op 1 buik gekozen heb en zou het zo weer doen! 

Gemma, zwanger via bekende donor

Maart 2023

De cursus heeft me gesterkt in wat ik wilde bereiken rondom mijn bevalling. Zodat ik mijn wensen goed kon uitleggen aan de verloskundige, eventueel vergezeld van wetenschappelijke onderbouwing.

Alette, zwanger via onbekende donor

Juni 2022

Deze groep was voor mij een enorme vertrouwensboost omdat je onderdeel bent van gelijkgestemden, dat je niet elke keer diegene bent die dingen anders doet.

Marijke, zwanger via bekende donor

Juni 2022

Ik had erg de neiging het nadenken over de bevalling zo lang mogelijk uit te stellen, maarja de tijd loopt natuurlijk toch door. Door fysiek ergens naartoe te gaan, door het over bepaalde onderwerpen te hebben, ga je er toch meer mee bezig. En dus ook heel leuk om dat met al die vrouwen in dezelfde situatie te delen allemaal. De bevalling zie ik nog steeds wel een beetje tegenop, maar ik ben wel blij dat ik nu in ieder geval veel achtergrondkennis heb. 

Didi, ongepland alleenstaand zwanger

Juni 2022

Wat ik heel fijn heb gevonden is dat we ook zo in zijn gegaan op het alleenstaand zijn en hoe je daarin inspeelt op je bevalling. Bijvoorbeeld de samenwerking met je geboortepartner, wat je allemaal kan regelen voor je zelf, dat de mogelijkheid van een doula bestaat, etc.

Jullie leveren zo duidelijk maatwerk en hebben zo veel ervaring met solomoeders. Ik ben echt enorm tevreden, dus dank jullie wel daarvoor!

Kris, zwanger via bevriende donor

Juni 2022

Mij heeft de cursus ontzettend geholpen. Ik was in het begin heel angstig voor de bevalling, omdat je in films en op tv mensen ziet die continu in pijn zijn en je hebt geen idee hoe lang het gaat duren. Nu weet ik dat pijn er niet continu hoeft te zijn, dat ik de bevalling niet geheel kan plannen en dat ik het mag loslaten. 

Florence, zwanger via onbekende donor

Juni 2022

× Hoe kan ik je helpen?