Reviews Workshop ‘BAM worden’

Dit is wat ik na afloop naar een vriendin appte: “Nuttig en ook wel fijn, vooral ook omdat er een paar 35+ers bij waren bij wie de klok ook begint te tikken. Dit onderwerp is toch wel echt anders dan als je eind 20 bent. Maar goed, ben nu niet opeens een enorme stap verder in mijn keuze 🙂 Had ook niet verwacht dat dit gesprek een doorbraak zou betekenen hoor (wel gehoopt misschien haha). Maar ik kan het onderwerp niet blijven ontwijken en vervolgens balen en klagen dat ik zo twijfel. Ik moet dit soort middelen aangrijpen zodat ik gedwongen wordt om er actief over na te denken. Het antwoord kan nog altijd nee zijn, maar dan is het iig relatief weloverwogen (zei zij stoer..).”

Anoniem

Maart 2023

De workshop voldeed zeker aan mijn verwachtingen. De twijfels over het wel/niet aangaan van een BAM traject waren mijn reden van inschrijving. Ik heb ervan geleerd te horen hoe anderen met deze twijfels omgaan/ hoe andere ouders de knoop hebben doorgehakt. Ook is het interessant om te horen wie voor welke donor keuze is gegaan en wat de redenen daarvan waren. De keuzes van iemand fysiek horen is toch anders dan de opties in een boek of op een website te lezen, dus de workshop was daarin zeker een aanrader. Ik heb zeer nuttige informatie vernomen over de keuzes in het BAM traject qua zwanger worden, maar ook tips mogen ontvang en over wat allemaal te regelen als het kindje er is. Het enige wat ik miste is hoe je het BAM ouderschap aanpakt financieel en tijd technisch als het kindje er is. Hoe maak je de combinatie met werk en is dat haalbaar qua financiën qua kinderopvang en andere kosten.

Anoniem

Maart 2023

Ik vond het een indrukwekkende, interessante en mooie bijeenkomst. Ik vond het mooi om de verschillende verhalen te horen van de processen waar iedereen in zat. De ene al verder dan de andere, dat was fijn om naar te luisteren want dan krijg je een beetje mee van hoe dan zo’n proces verloopt.
Ik vond het ook fijn om te zien dat je niet de enige bent. In mijn omgeving hoor je het verhaal van BAM-moederschap eigenlijk vrij weinig. Een kant van mijn familie is van het perfecte plaatje: huisje, boompje, beestje. Ze zijn ook gelovig dus dan hoor je dat ook zo te doen. Daar val ik dan al buiten. Met zo’n workshop hoor je en zie je dat je niet de enige bent en dat het gewoon kan en normaal is. Ik trek me trouwens niks van die familie aan, het gaat om m’n eigen en als ik maar steun krijg van m’n ouders, dat is voor mij het belangrijkste.
Het heeft indruk op mij gemaakt en me ook verder aan het denken gezet in het proces.
 
Bedankt voor gisteravond!!

Anoniem

Maart 2023

Ik vond het erg fijne avond. Bijzonder om met vrouwen te zitten die allemaal een eigen verhaal en route hebben, maar dan toch zo veel meer overeenkomsten te voelen dan met sommige niet-alleenstaande moeders. Voelde als een krachtige avond!

Anoniem

Maart 2023

Ik heb een tijdje geleden de online workshop ‘BAM worden’ gedaan, waarbij we naderhand nog zijn blijven kletsen met een aantal dames. Daar is met een aantal een WhatsApp groep uit ontstaan en gisteren hebben we elkaar, met vier daarvan, voor het eerst live ontmoet in Utrecht. Wilde dit even delen om jullie te laten weten dat er een mooie en waardevolle vriendschap is ontstaan vanuit één avond van 2 Handen Op 1 Buik 😊

Anoniem

Jun 2022

We hebben een hele leuke actieve whatsappgroep overgehouden aan de online workshop. Er zijn inmiddels al meerdere pogingen gedaan om zwanger te worden, we leven erg met elkaar mee. Dankjewel voor het samenbrengen!

Anoniem

Nov 2022

× Hoe kan ik je helpen?