Reviews Single Mama Café

Nogmaals bedankt voor vanochtend! Ik vond het erg leuk en fijn om ervaringen uit te wisselen en vragen te kunnen stellen over het donortraject, dus heel waardevol!

Esther, solomoeder van 1, overweegt een 2e

maart 2024

Al sinds mijn kinderwens in 2016 was ik opzoek naar andere bewust alleenstaande mama’s. Ik merkte dat er in Nederland veel initiatieven waren, maar bleef wat op mijn honger zitten in België. Groot was dus ook mijn enthousiasme toen ik hoorde dat er op 11 november 2023 een Single Mama Café zou plaatsvinden in Antwerpen.
Het was zó fijn om eens de verhalen te horen van andere moeders, om te horen hoe ook zij vaak met dezelfde dingen worstelen. Maar vooral ook hoe blij zij zijn dat ze hun hart gevolgd hebben en alleen voor een kind gekozen hebben! Ik kijk uit naar een volgende ontmoeting!

Jana, solomoeder van 2 kinderen

jan 2024

Via een collega/vriendin kwam ik terecht via het eerste single mama café in België. En wat heb ik die dag dat als heel fijn ervaren. Zelfs als een verrijking want in mijn omgeving ken ik niemand die hetzelfde doormaakt. Zelf ben ik nog niet gestart, maar sta ik wel in de startblokken van het traject. Het was dan ook enorm fijn om de ervaringen te horen van de alleenstaande mama’s die aanwezig waren. Zij zijn enigen die echt begrijpen wat je doormaakt, ook nog voor aanvang van het traject. Enorm dankbaar dan ook dat ik hierop aanwezig mocht zijn!
Monique, overweegt een BAM traject

jan 2024

Dit is wat ik na afloop naar een vriendin appte: “Nuttig en ook wel fijn, vooral ook omdat er een paar 35+ers bij waren bij wie de klok ook begint te tikken. Dit onderwerp is toch wel echt anders dan als je eind 20 bent. Maar goed, ben nu niet opeens een enorme stap verder in mijn keuze 🙂 Had ook niet verwacht dat dit gesprek een doorbraak zou betekenen hoor (wel gehoopt misschien haha). Maar ik kan het onderwerp niet blijven ontwijken en vervolgens balen en klagen dat ik zo twijfel. Ik moet dit soort middelen aangrijpen zodat ik gedwongen wordt om er actief over na te denken. Het antwoord kan nog altijd nee zijn, maar dan is het iig relatief weloverwogen (zei zij stoer..).”

Anoniem

Maart 2023

De bijeenkomst voldeed zeker aan mijn verwachtingen. De twijfels over het wel/niet aangaan van een BAM traject waren mijn reden van inschrijving. Ik heb ervan geleerd te horen hoe anderen met deze twijfels omgaan/ hoe andere ouders de knoop hebben doorgehakt. Ook is het interessant om te horen wie voor welke donor keuze is gegaan en wat de redenen daarvan waren. De keuzes van iemand fysiek horen is toch anders dan de opties in een boek of op een website te lezen, dus de cursus was daarin zeker een aanrader. Ik heb zeer nuttige informatie vernomen over de keuzes in het BAM traject qua zwanger worden, maar ook tips mogen ontvang en over wat allemaal te regelen als het kindje er is. Het enige wat ik miste is hoe je het BAM ouderschap aanpakt financieel en tijd technisch als het kindje er is. Hoe maak je de combinatie met werk en is dat haalbaar qua financiën qua kinderopvang en andere kosten.  

Anoniem

Maart 2023

Ik vond het een indrukwekkende, interessante en mooie bijeenkomst. Ik vond het mooi om de verschillende verhalen te horen van de processen waar iedereen in zat. De ene al verder dan de andere, dat was fijn om naar te luisteren want dan krijg je een beetje mee van hoe dan zo’n proces verloopt.
Ik vond het ook fijn om te zien dat je niet de enige bent. In mijn omgeving hoor je het verhaal van BAM-moederschap eigenlijk vrij weinig. Een kant van mijn familie is van het perfecte plaatje: huisje, boompje, beestje. Ze zijn ook gelovig dus dan hoor je dat ook zo te doen. Daar val ik dan al buiten. Met zo’n café hoor je en zie je dat je niet de enige bent en dat het gewoon kan en normaal is. Ik trek me trouwens niks van die familie aan, het gaat om m’n eigen en als ik maar steun krijg van m’n ouder, dat is voor mij het belangrijkste.
Het heeft indruk op mij gemaakt en me ook verder aan het denken gezet in het proces.
 
Bedankt voor gisteravond!!

Anoniem

Maart 2023

We hebben een hele leuke actieve whatsappgroep overgehouden aan het online Single Mama Café. Er zijn inmiddels al meerdere pogingen gedaan om zwanger te worden, we leven erg met elkaar mee. Dankjewel voor het samenbrengen!

Anoniem

Nov 2022

× Hoe kan ik je helpen?