Na de terugkomles van de Zwangerschapscursus voor Singles vroegen we Mirna (33 en solomoeder van Dexx van 3,5 maand) wat ze tot nu toe van het solomoederschap vindt. Je leest hier haar eerlijke verhaal.

De kraamweek

De meeste ouders zullen van tevoren niet precies weten wat je van het ouderschap moet verwachten. Als bewust alleenstaande moeder is dit precies hetzelfde. In de eerste week nadat mijn zoon Dexx is geboren had ik hulp gevraagd bij familie en vrienden. De eerste paar nachten hebben we het samen gedaan. Ik de borstvoeding, zij het verschonen. De laatste twee nachten deed ik het vooral zelf met iemand in huis als back-up. Dit gaf mij veel zelfvertrouwen! Sindsdien geeft het mij al veel rust dat ik weet dat ik iemand kan bereiken als het nodig is.

Slapen

Wat mij erg meevalt zijn de nachten. Mijn zoon kan nu, anderhalve maand oud, al aardig wat uren achter elkaar slapen. En lukt dat een nachtje niet, dan pak ik overdag nog een paar uurtjes als hij ook slaapt.

Volle vriezer

Ik ben heel blij dat ik van tevoren mijn vriezer heb volgestopt met makkelijke en gezonde maaltijden. Want Dexx heeft er een handje van om precies mijn aandacht te willen als het eten klaar is. Dan is het heerlijk om het gewoon nog even op te warmen zodra hij weer oké is.

Kleine momentjes delen

Soms vind ik het als solomoeder wel lastig dat ik kleine momentjes niet meteen kan delen met iemand anders. Een lachje, echt contact of juist een flinke kramp of volle luier.

Alle clichés zijn waar

Maar alle clichés zijn waar: Het is een feestje om mama te zijn en als solomoeder is het soms even aanpoten, maar net zo’n groot feest!

Archieven

× Hoe kan ik je helpen?