Angelique (37) is solomoeder van Dévin (2) en is dinsdagavond 25 juni te gast als ervaringsmama tijdens het Online Single Mama Café. Ze vertelt hier haar verhaal ter inspiratie aan alle vrouwen die een BAM traject overwegen of gestart zijn:

Angelique is getrouwd geweest totdat ze erachter kwam dat ze geen kinderen met haar toenmalige man wilde. Haar kinderwens was zeer sterk en toen er ook andere dingen speelden tussen hen besloot ze van hem te scheiden.

Een periode van daten volgde, in de hoop iemand te vinden met wie ze wel kinderen zou willen. Maar het daten bracht haar uit balans. De wens om met iemand samen te zijn was eigenlijk helemaal niet groot meer, maar de kinderwens was des te groter.

Zo kwam ze uit bij fertiliteitskliniek Ny Barrahûs waar ze na een oriënterende fase besloot om via een Deense donor proberen zwanger te raken. Een donor uit Nederland vond ze te dichtbij, het leek haar een vreemd idee om hem tegen het lijf te kunnen lopen. Denemarken voelde verder weg maar toch ook dichtbij genoeg om in contact te kunnen komen met de donor als haar kind dat later zou willen. Ze bestelde drie rietjes bij de Deense donorbank Cryos en nadat ze na rietje twee haar been brak waardoor de behandelingen op pauze stonden, werd ze zwanger van rietje drie.

Ze was in verwachting van een jongetje en koos voor de naam Dévin. Met een streepje op de e om te voorkomen dat het op zijn Engels wordt uitgesproken zoals bij de naam Davin. Je zou toch denken, wat een originele naam! Dat is het ook, maar toch bleek dat in het kleine Drenthse dorpje waar ze woont (met slechts 1700 inwoners!) nog twee jongens wonen met de naam Devin!

Angelique vond de new born fase erg intens. Dévin had behoorlijk last van darmkrampjes en huilde veel. Voordat ze moeder werd had ze wel eens gehoord dat zelfs de liefste moeders in wanhoop kunnen denken “Ik ga je wat aandoen”. Ze kon zich hier nooit wat bij voorstellen totdat het haar zelf overkwam. Dévin  was acht weken en Angelique bevond zich op een breekpunt vanwege slaaptekort en stress. Ze keek naar haar eindelijk rustig geworden zoontje en dacht: “Als je nu weer gaat huilen dan ga ik je niet troosten”. Ze schrok zo van haar eigen gedachte dat ze direct hulp heeft gevraagd in haar netwerk. Zo mocht ze samen met Dévin drie weken bij vrienden wonen waar ze verzorgd werden en bij kon komen. Dit is haar redding geweest. Daarna ging het goed en dat doet het nu, twee jaar later, nog steeds.

Angelique werkt drie dagen in de week. Het is een bewuste keuze van haar om niet meer te werken dan dat. Financieel haalt ze het nèt en hierdoor houdt ze de rust in het ritme samen met Dévin. Ze hebben het erg goed samen en hebben onlangs voor het eerst met zijn tweetjes gekampeerd op Ameland. Dit was een proefvakantie voor haar echte vakantie deze zomer wanneer ze samen twee weken in Engeland gaan kamperen. De proefvakantie was meer dan geslaagd, ze schreef er een aparte blog over. Nu op naar Engeland om nog veel meer herinneringen te maken samen met haar zoontje!

Angelique is als ervaringsmama te gast bij het Online Single Mama Cafe
Dinsdag 25 juni van 20:00-22:00 uur
Voor vrouwen die een BAM traject overwegen of gestart zijn
Deelname €25
Je kunt je hier aanmelden

 

× Hoe kan ik je helpen?