Petra (36) is aanstaande zaterdag als ervaringsmama bij het Single Mama Cafe in Zwolle! Ze is solomoeder van Louise van 14 maanden en ze vertelt:

“Elke dag geniet ik ervan om mama van Louise te zijn! Het is heerlijk om haar de wereld te zien ontdekken. Het is fijn om haar mijn liefde te kunnen geven en haar armpjes om me heen te voelen. Ik word blij van haar lach als we een spelletje spelen of haar enthousiaste reactie als ik uit mijn werk kom.

Soms vragen mensen: is het wat je ervan had verwacht: ja, en nog zoveel meer! Tegelijk is het vooraf niet voor te stellen. Je probeert een beeld te creëren in je hoofd om je voor te stellen of je iets wilt. Voor mij was het duidelijk. Ik wilde het liefst jong moeder worden. Dat is wat later geworden en anders dan ik had bedacht. Ik had het beeld van partner en kinderen voor ogen. Nu heb ik Louise dankzij een Nederlandse donor en dat is nu prima.

Mijn leven is veranderd. Waar ik eerst overal ja op kon zeggen, denk ik nu na of het voor ons allebei goed is en hoe belangrijk iets is. De uitjes naar de supermarkt, buurtspeeltuin, babyzwemmen en kinderboerderij zijn voor Louise al leuk. Het hoeft niet groter. Van Louise leer ik weer bewust te zijn van de ‘gewone’ dingen. We zoeken honden en bestuderen vogels, haar favoriete dieren. Ik houd van lezen, maar meestal zijn dit nu de boekjes van Bobbi, Gonnie en Gijsje en van Dikkie Dik. We zingen liedjes van Nijntje en bouwen treintjes van duplo. We zijn heel graag buiten. Sinds kort ook op de fiets. Ik ben meer dan tevreden!

Natuurlijk is het ook wel eens moeilijk. Het meest moeilijk vond ik de momenten dat ik zelf ziek was. Daarnaast is er niet iemand naast je om even te overleggen. Er zijn mensen die ik kan bellen, maar dat is toch anders. Louise is de afgelopen maanden veel ziek geweest. Alle ziektekiemen van de kinderopvang nam ze mee. Ook dan is het wel even zoeken. Louise heeft mij dan nog meer nodig, maar de wasmachine moet ook draaien.”

Zin om Louise en Petra te ontmoeten? Ervaringen te delen? Of misschien heb je wel vragen over solomoeder zijn of het traject daar naartoe?

Kom dan aanstaande zaterdag 23 maart naar het Single Mama Café in Zwolle bij Het Verloskundig Huys locatie Willemskade

Het is van 9:30-11:30 uur en het is voor alleenstaande wensmoeders, zwangere singles en solomoeders met hun kind(eren).

Aanmelden kan hier.

Tot dan!

 

Archieven

× Hoe kan ik je helpen?