Het is gelukt!

Inge is 39 als ze besluit alleenstaand moeder te worden. Vanwege haar PCOS houdt ze er rekening mee dat het wat langer zal duren. Meteen na de eerste IUI is het raak! Inmiddels is haar dochter bijna 1,5 jaar en het gaat hartstikke goed met ze.

Wanneer Inge op kraamvisite is geweest bij haar kersverse nichtje rijdt ze met tranen in haar ogen terug naar huis. “Dit wil ik ook”, is het enige dat ze kan denken. En ze gaat het doen! Mede dankzij het boek ‘Geen partner, wel een kinderwens’ van Barbara Lammerts van Bueren kan ze een heel duidelijk pad uitstippelen hoe ze het wil gaan aanpakken en waar ze terecht kan. Ze kiest voor een onbekende donor van de ESB en gaat naar Nij Geertgen voor de behandelingen. En daar is het dus na de eerste IUI al raak!

Pas na 20 weken zwangerschap, wanneer ze de baby voelt bewegen, durft ze hardop te zeggen: “Ik ben zwanger”. Tot die tijd houdt ze het bij een gelukzalig “Het is gelukt!”, nog enigszins van haar à propos omdat het allemaal zo snel is gegaan.

Tijdens de zwangerschap volgt ze de zwangerschapscursus van 2 Handen Op 1 Buik in Amsterdam wat een gouden greep blijkt: Via de appgroep hebben de cursisten van toen nog regelmatig contact met elkaar. Vooral ’s nachts wil de app wel eens losbarsten als de een na de ander met een wakker kind zit. Door corona hebben ze elkaar minder vaak live kunnen ontmoeten dan ze hadden gewild, maar dit gaan ze zeker inhalen zo gauw het weer kan!

Haar dochter Veda is een vrij makkelijk meisje, Inge vindt het goed te doen om alleen de zorg voor haar te dragen. Natuurlijk is het ook pittig en soms zwaar als je na een gebroken nacht verwacht wordt weer op je aller vrolijkst aan een nieuwe dag te beginnen, maar over het algemeen valt het Inge mee. Ze zou het zo weer doen!

Als tip voor de andere vrouwen wil Inge het volgende meegeven: Probeer los te laten. In het opstarten van je traject, tijdens de behandelingen, tijdens de bevalling… Dingen gaan continu anders dan je denkt. Probeer niet te veel vooruit te denken maar beleef het in kleine stapjes. Dan kom je er wel!

Inge is dinsdag 23 maart 2021 te gast als ervaringsmama bij het Single Mama Café.
Dit café is speciaal voor vrouwen die in het traject zitten om BAM te worden of dit overwegen.
Voor meer info: www.2handenop1buik.com/single-mama-cafe/

Archieven

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@2handenop1buik.com

POSTADRES
2 Handen Op 1 Buik
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten voorbehouden.
KVK: 58707719
BTW-id: NL002062534B60

× Hoe kan ik je helpen?