“Als ik 36 ben wil ik alleenstaande moeder worden”, zei Judith (45) toen ze maar geen geschikte partner kon vinden.

Maar toen ze eenmaal die leeftijd bereikt had, was er toch nog de hoop die ene juiste partner tegen te komen en samen kinderen te krijgen. Ze stelde haar beslissing uit.

Twee jaar later, en helaas nog geen partner, merkte ze dat ze de beslissing bleef uitstellen. Daarom besloot ze een zeilreis te maken naar Antarctica om zo in alle rust over haar kinderwens te kunnen nadenken.

Deze reis hielp maar het was pas op haar veertigste verjaardag dat ze echt de knoop doorhakte toen haar broertje haar een schop onder de kont gaf en zei: “Juud, je kunt niet wachten tot alles perfect is want dat wordt het nooit. Doe het gewoon.” Ze praatten tot zes uur in de ochtend en toen wist ze het zeker: Ik word solomoeder.

Via Cryos vond ze haar donor en kocht drie rietjes. Al bij de tweede poging was ze zwanger! En hier is haar zoon Bob uit voortgekomen. Vernoemd naar haar broer én haar opa en inmiddels al 4 jaar oud. Qua uiterlijke kenmerken had Judith gekozen voor een donor met blauwe ogen en donkere krullen. Bob wordt nu wel wat donkerder maar had de eerste jaren van zijn leven blond steil haar en bruine ogen! Verder heeft hij exact hetzelfde kuiltje in zijn kin als zijn moeder en samen zijn ze vier handen op één buik.

Makkelijk was het niet, toen Bob een half jaar oud was bleek Judith een ernstige longaandoening te hebben die gevaarlijk kan zijn voor haar hart. Hierdoor heeft ze een beperkte levensverwachting, werkt ze niet en wordt het afgeraden nog een keer zwanger te worden voor een broertje of zusje voor Bob. Met behulp van haar positieve vechtersmentaliteit en het grote warme nest om haar heen van ouders, broer en zussen maakt ze er het beste van! En dat lukt haar ook.

Dinsdagavond 14 maart is Judith te gast bij het Online Single Mama Café met als thema ‘BAM worden’.
Aan haar en aan de andere vrouwen die BAM overwegen of een traject gestart zijn, kun je al je vragen kwijt of je eigen tips en ervaringen delen.
Op Instagram deelt zij haar ervaringen als solomoeder: juuds_singlemom_life

Voel je heel welkom, er zijn heel veel vrouwen die het, net als jij, in hun eentje gaan doen!

Archieven

× Hoe kan ik je helpen?