Mochten jullie nog ergens zin hebben in een ervaringsverhaal… deze single mom gaat een weekje proefkamperen op Ameland om in de zomervakantie te gaan kamperen in Engeland met mijn 2-jarige peuter samen! En omdat IEDEREEN hierop reageert met “ik vind je zo stoer” en “wow dat had ik echt nevernooit gedaan” is dat blijkbaar best een leuk item! Ik had even niet door dat het toch wel dapper is, omdat ik eigenlijk niet beter weet.

En dus vertelde Angelique, solomoeder van een zoontje van twee, haar verhaal aan 2 Handen Op 1 Buik:

Kamperen als single mom met een peuter van twee op Ameland is een uitdaging, maar zoooo leuk! Ik vroeg me van tevoren vooral af hoe ik die tent ooit opgezet moest krijgen met een jongetje dat graag op ontdekking uit gaat. Ik liet het maar gewoon op me af komen nadat allerlei worstcasescenario’s de revue waren gepasseerd. Maar het ging perfect! Hij hielp mij in het begin op zijn manier mee met opzetten, ik liet hem wat rondscharrelen met haringen, vroeg hem om hulp, etc. Op den duur gaf hij aan dat hij moe was en wilde slapen, dat had hij nog nooit eerder gezegd! Ik heb hem een slaapzak aangetrokken, hij wilde niet in de slaapcabine liggen die inmiddels al klaar was, maar wilde wel in de buggy. Ik hoefde niet eens met hem te wandelen, hij ging gewoon liggen en slapen! Toen had ik 1,5 uur mijn handen vrij om de spullen allemaal op te bouwen.

We huurden een bakfiets en gingen vier dagen lang het hele eiland over, we hebben allebei zo genoten! We hebben ook de vuurtoren beklommen.

En er waren echt wel een paar momenten dat het hard werken was, bijvoorbeeld toen we bij een strandtent gingen lunchen, we eerst in een wachtrij moesten staan en we vervolgens ook lang op het eten moesten wachten, terwijl de peuter al honger had en ik niks eetbaars bij me had, hij krijste het restaurant bij elkaar, totdat het eten voorgeschoteld werd.

Ook de terugreis op de boot was redelijk intensief. Stilzitten doet hij niet graag, dus ik moest 1,5 uur lang achter hem aan door de hele boot. Maar we kijken terug op een leuke vakantie waar het aantal genietmomenten wel echt de overhand had!

Foto’s door een vriendin die op bezoek kwam, welwillende voorbijgangers en Angelique zelf 🙂

× Hoe kan ik je helpen?