Dankjewel lieve cursiste van 2 Handen Op 1 Buik dat we je dagboekfragmenten mogen delen. En wat tof dat we je inmiddels kunnen feliciteren met je dochter!!! (spoiler alert 😍)⁠. In deze blog deel 1, 2 en 3 van totaal 5 delen.

Deel 1

“De geboorte van een kindje is de ultieme bezegeling van de liefde. Maar wat als die fijne man uitblijft en je hebt wel een kinderwens? Ga je dan op zoek naar een leuke vent, of laat je je kinderwens los of kies je er uiteindelijk voor om er in je eentje voor te gaan? En hoe lang geef je jezelf om nog een geschikte man te vinden? En wanneer is het goede moment om over te stappen op wat ik ‘plan B’ noem?

Het geeft me rust da ik niet persé een man nodig heb om een kindje te krijgen, maar het afscheid nemen van het idee dat ik samen met iemand een kindje krijg levert veel verdriet op. Ook is mijn schuldgevoel over het feit dat ik beslis dat mijn kindje zonder vader zal opgroeien, groot.”

Deel 2

“Steeds weer is er een een nieuw spannend moment: Groeien er voldoende follikels? Zijn de eicellen voldoende gerijpt? Is het baarmoederslijmvlies dik genoeg? Zijn er eicellen gevonden? Ontstaan er embryo’s? Ben ik zwanger? Word ik toch weer ongesteld? Is mijn cyclus normaal? Is de cryo goed ontdooid?

En omdat het juiste moment bepalend is en het lichaam onvoorspelbaar is, moet je vaak en veelal last-minute naar de kliniek. En dat roept bijvoorbeeld weer vragen op bij collega’s. Allemaal aspecten die erbij komen kijken. Kortom, emotioneel en mentaal wordt het steeds zwaarder, maar opgeven is geen optie.

Deel 3

Naarmate de wachtdagen vorderen neemt ook de angst toe. Zou ik het alleen kunnen? Is het mij gegund? De tranen rollen over mijn wangen terwijl ik mijn gevoel probeer vast te leggen:

Wordt mijn leven compleet
Dat is iets wat niemand weet
Wat vanzelfsprekend lijkt voor menig mens
Een wondertje is mijn grootste wens
Op zoek naar warmte die mijn hart vindt
Omdat een leven nu eenmaal zo begint
Zie de sterren ze schijnen voor mij
De tijd maakt huis blij
En een mooi liefdevol stel
Dat komt later wel

Let is all go. Expect miracles. Wait without anxiety!”

Lees deel 4 en 5 in de volgende blog.

 

Archieven

CONTACT
Maaike Rijnsburger
06 1339 0048
info@2handenop1buik.com

POSTADRES
2 Handen Op 1 Buik
Edmond Audranstraat 251
3543 BH Utrecht

Alle rechten voorbehouden.
KVK: 58707719
BTW-id: NL002062534B60

× Hoe kan ik je helpen?