BAM van een dochter van bijna 4

Mijn naam is Ingrid van Loon. Alweer bijna 4 jaar bewust alleenstaande moeder van mijn vrolijke meisje Juul. Juul is van een onbekende donor. 2 Handen Op 1 Buik heeft mij gevraagd het online café van 14 april bij te wonen om mijn ervaringen als bewust alleenstaande moeder te kunnen delen.

Alleenstaand, een woord dat ik het ene moment passend vind en het andere moment totaal niet. Want natuurlijk sta ik er op papier alleen voor en voelt het soms ook alleen, maar de band met mijn dochter is zo hecht, dat het ook heel erg samen voelt. En waar ik het in het begin spannend vond om alle keuzes in mijn eentje te maken, ben ik dit ook gaan zien als iets moois. Want hoe fijn is het, dat je de keuzes kunt maken die echt bij jou passen, zonder op zoek te moeten naar een compromis! Ook dit doe ik niet alleen. Samen met vriendinnen bespreek ik lastige situaties, ook om mijn blinde vlekken bloot te leggen, maar vervolgens maak ik keuzes die bij mij passen.

Alvast een tip die ik graag mee wil geven: Zorg niet alleen goed voor je kind(eren), maar geef jezelf ook voldoende aandacht. Zo plan ik met een vriendin maandelijks een speeldate met de kinderen, waarin zij de ene helft van de dag voor onze kinderen zorgt en ik de andere helft van de dag. Geen oppaskosten en je helpt ook meteen de ander. Een win-win situatie. En plan dan eens niet de zaken van je to do lijstje, maar bijvoorbeeld een lekkere massage.

Aanstaande woensdag 14 april 2021 is Ingrid te gast tijdens ons Online Single Mama Café voor bammers die al een kind hebben. Doe ook mee!
MEER INFO EN AANMELDEN

 

 

Archieven

× Hoe kan ik je helpen?