BAM van 2 kinderen

Kim (36) woont in Maarssenbroek en heeft 2 kinderen. Zoon Finn (7) kreeg ze met haar ex-man. Zoon Jens (1) kreeg ze via een onbekende donor.

Onverwacht alleenstaand

Ze trouwt, wordt zwanger en na een voorspoedige en snelle bevalling van 2,5 uur wordt zoon Finn geboren! Helaas houd de relatie niet stand en wordt Kim een alleenstaande moeder. Finn is nu iedere week een aantal dagen bij zijn vader. Al voor Finns geboorte heeft Kim de wens voor meer kinderen. Twee, drie, misschien zelfs vier?! En eigenlijk komt ze die eerste jaren als alleenstaande moeder best goed door, dus waarom ook niet?

Bij het daten merkt ze dat die kinderwens steeds meer op de voorgrond komt. Is dit wel een man met wie ze kinderen wil? Heeft hij überhaupt een kinderwens? Het lijkt bijna alsof ze alleen nog maar aan het daten is om een kind te krijgen en dat voelt op een gegeven moment niet meer goed. Daarbij is er de angst voor herhaling van een verbroken relatie waarvoor ze zichzelf wil beschermen. Ze besluit om eerst voor een tweede kind te gaan met behulp van een onbekende donor, die liefdespartner komt later wel weer!

In gesprek voor een 2e

Na een eerste gesprek bij de huisarts heeft ze nog een aantal gesprekken bij de praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk om samen te onderzoeken of ze de juiste keuzes maakt. Dit is een zet waar ze achteraf heel blij mee is, want daardoor hoeft ze in het ziekenhuis niet alsnog een psychologische screening door en komt ze al heel snel in aanmerking voor de eerste inseminatie. Wanneer ze haar moeder meeneemt naar het intakegesprek bij het ziekenhuis zien de zorgverleners meteen dat ze een goed vangnet heeft. Een tip die ze graag aan andere bammers to be mee wil geven.

Kim heeft de voorkeur voor een onbekende donor omdat ze er tegenop ziet een nieuwe partij in haar gezinsleven toe te laten. Met het door haar zelf ingekochte zaad van de ESB meldt ze zich bij het Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Omdat ze zelf al zoveel voorwerk heeft gedaan bij de praktijkondersteuner van de huisarts gaat het vanaf dat moment allemaal heel snel. In augustus 2018 heeft ze haar intakegesprek en een maand later al de eerste inseminatie! En ze blijkt nog zwanger ook… Helaas eindigt deze zwangerschap met 9 weken in een miskraam. Hierna neemt Kim zelf een lange pauze om dit te verwerken en er weer echt positief in te staan. In februari 2019 volgt de tweede inseminatie en weer is ze zwanger en dit keer blijft het goed gaan!

Een kindje van de dokter

Kim: “Finn is 5 jaar als ik vertel dat ik zwanger ben. Ik vertel hem dat ik zo graag nog een kindje en een broertje of zusje voor hem wil, dat ik de dokter in het ziekenhuis heb gevraagd te helpen. Finn vertelt daarna aan iedereen dat ik een kindje van de dokter krijg! Dan besluit ik toch maar iets meer over de bloemetjes en bijtjes te vertellen en leg uit dat de dokter de zaadjes van een meneer die ik niet ken, bij mijn eitje in mijn buik heeft gedaan.”

Negen maanden later wordt na wederom een snelle en voorspoedige bevalling van slechts 1,5 uur haar tweede zoon geboren, Jens. Kim is superblij met haar 2 mannen! Hoewel het wennen was met weer een kleine baby of dreumes in huis geniet ze optimaal van haar twee jongens. En de twee jongens van elkaar.

Aanstaande woensdag 21 april 2021 is Kim te gast tijdens ons Online Single Mama Café voor bammers die een 2e kind overwegen. Doe ook mee!
MEER INFO EN AANMELDEN

Archieven

× Hoe kan ik je helpen?