Donorplus en een latrelatie

Mijn naam is Julia (39) en ik ben de trotse moeder van mijn dochter C (2,5).
Ik ben alleenstaande moeder maar toch ook weer niet. Dat komt zo…

Ik heb al jaren een relatie en mijn partner wilde nooit kinderen. Vanaf het begin wist ik dat maar ik was er lange tijd niet zo mee bezig. Tot op mijn dertigste mijn eigen kinderwens toch om de hoek kwam kijken. Na lang praten en wikken en wegen wisten we zeker dat we wel bij elkaar wilden blijven, maar hoe moest dat met mijn kinderwens? Ik besloot dat als iemand echt geen kinderen wil, dat dat oké is en respecteerde zijn wens. Hij respecteerde ook mijn wens en zo besloten we gezamenlijk dat ik op zoek ging naar een donor om een kind mee te krijgen. Ik vond iemand via Onewish, een soort datingsite voor wensouders, en na een hele tijd samen koffie drinken, wandelen, biertje drinken en praten, veel praten, besloten we er voor te gaan.

Helaas verliep dat niet geheel zonder hobbels; het duurde best lang voor ik zwanger werd maar we waren natuurlijk super blij toen het eenmaal lukte. Met 8 weken een echo met een kloppend hartje maar met 12 weken helaas geen kloppend hartje meer. Wat een verdriet. Weer duurde het lang, bijna een jaar, voor ik zwanger werd en weer was er geen kloppend hartje bij de echo. Gelukkig werd ik ruim een half jaar later weer zwanger en dat ging goed. Het resultaat mag er wezen, een prachtige dochter!

De vader van mijn dochter is een zogenaamde Donor+ maar vader of papa doet zijn naam meer eer aan. Onze dochter gaat een dag en een nacht in de week en een weekend per maand naar hem toeen de rest van de tijd is ze bij mij. Dat gaat super goed. Mijn partner is ook nog steeds in beeld en woont vakbij en heeft inmiddels ook een fijne band met mijn dochter. Ik ben dus enerzijds alleenstaande moeder, en dat vind ik bij tijd en wijlen ook best pittig, maar anderzijds voel ik me enorm rijk met zoveel lieve betrokken mensen om mij en mijn kind heen.

SINGLE MAMA CAFÉ: Julia is als ervaringsmama te gast bij het Online Single Mama Café.
WANNEER: Woensdagavond 11 mei 2022.
WAAR: Online via zoom.
VOOR WIE: Vrouwen die, bewust of onbewust, alleenstaand zwanger zijn.
Meer info over dit Single Mama Café vind je hier.

Archieven

× Hoe kan ik je helpen?